fbpx

Alkeiskurssi

Laskuvarjohypyn alkeiskurssi on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat aloittaa laskuvarjohyppäämisen harrastamisen. Alkeiskurssin koulutus aloitetaan arkena ja kestää kolme iltaa. Tämän jälkeen hypätään hyppymestarin opastuksella ja valvonnassa ensimmäisen laskuvarjohyppy.

Ensimmäisinä kahtena päivänä koulutus painottuu teoriaan. Kolmantena päivänä opetus kohdistuu enemmän käytännön harjoitteluun. Viimeisenä päivänä osaaminen varmistetaan teoriakokeella sekä käytännon näytöillä, joiden jälkeen päästään hyppäämään. Ensimmäiset hypyt sijoittuvat yleensä viikonlopulle ja tähän kannattaa varata lauantai ja sunnuntai.

Ensimmäinen hyppy tapahtuu 1000m korkeudesta ja varjo aukeaa automaattisesti pakkolaukaisuhihnan ansiosta. Varjon avautumisen jälkeen varjoa ohjataan itsenäisesti. Varjon ohjaamisessa ja laskeutumisessa auttaa maassa hyppyä katsova radiokouluttaja, joka on jatkuvassa radioyhteydessä hyppääjään.

Jos olet yli 15-vuotias, terve ja olet innostunut kokemaan jotain elämyksellistä, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi laskuvarjohyppäämisen pariin. Alavuden ilmailukerho tarjoaa Suomen parhaat puitteet, jotta hyppäämisharrastuksen aloittaminen ja jatkaminen olisi juuri sinulle mahdollisimman edullista sekä mielekästä!

 

Kauden 2024 alkeiskurssit

 

9-12.5.2024, Intensiivikurssi opiskelijoille, Alavus

Lisätietoa intensiivikurssista!

5-9.6.2024, Alavus

3-7.7.2024, Course in english, Alavus

10-14.7.2024, Alavus

31.7-4.8.2024, Alavus

28.8-1.9.2024, Alavus

Meillä voit maksaa normaalien maksuvälineiden lisäksi myös Smartum-, TYKY-, Edenred-seteleillä sekä Sporttipassilla. Opiskelijakortilla saat hyppykursseistamme -10% alennuksen!

Vaatimukset osallistujalle

  • Ikäräja 15v, alle 18v huoltajan suostumuksella
  • Kalustosta johtuva painoraja on 100kg
  • Normaali terveys, esim. silmälasit eivät ole este
  • Lääkärintodistus yli 65-vuotiaalta
  • Kaikki antavat kurssilla terveydentilavakuutuksen

Voit tutustua terveytentilavakuutukseen jo ennakkoon. Voimme vaatia terveydentilavakuutuksen perusteella lääkärillä käyntiä ennen hyppäämistä. Mikäli oma terveydentila arveluttaa, kannattaa ennen kurssille ilmoittautumista varmistaa asia ottamalla yhteyttä kerho@alavudenik.fi

Alkeiskurssin järjestelyt

Kurssit järjestetään kerhomme opetustiloissa Alavuden lentokentällä.

Järjestämme kurssin, kun saamme vähintään kolme ilmoittautunutta, maksimi on 15 henkeä. Muistathan ilmoittautua ajoissa, niin varaat paikkasi kurssilta. Muista myös ilmoittaa mahdolliset peruuntumiset ajoissa, niin et vie halukkaiden paikkoja kursseilta.

Jos kaveriporukkalla tai esimerkiksi yrityksellä on vähintään viiden(5) henkilön ryhmä tulossa alkeiskurssille, voidaan kurssi järjestää myös sovittuna aikana erikseen kyseiselle ryhmälle.
Ota yhteyttä: kerho@alavudenik.fi

 

Miten harrastaminen jatkuu kurssihyppyjen jälkeen?

Alkeiskurssin käytyäsi olet oppilashyppääjä alkeiskoulutuksessa.

Koulutusohjelma on jaettu kolmeen oppilasluokaan: Alkeis-, perus- ja jatkokoulutusluokka. Luokat sisältävät yhteensä 31 suoritusta ja suorituksen onnistuessa etenet seuraavaan suoritukseen. Luokkien välillä on lisäksi teoriaopetusta ja teoriakokeita. Ennen itsenäisen hyppääjän lisenssiä teet myös käytännön kokeen laskuvarjon pakkaamisesta. Kaikki koulutus oppilasaikana sisältyy kurssin hintaan, maksat vain hypyistä normaalin hinnastomme mukaan. Hyppyhinnat löydät hinnastosta.

Oppilasuralla etenemisen nopeus on eniten kiinni sinusta itsestäsi. Nopeimmat hyppäävät lisenssin muutamassa viikossa. Tyypillisesti lisenssi saadaan samana vuonna harrastuksen aloittamisesta. Oppilasura on kuitenkin mahdollista jakaa myös useammalle kaudelle.

Lisätietoa lisensseistä, koulutuksesta ja muuta tarpeellisesta on laskuvarjotoimikunnan nettisivuilla. Myös laskuvarjohyppääjän oppaaseen kannattaa tutustua ennen kurssia.